"Als we binnenkort alle raadsels hebben opgelost, zullen we nog altijd het raadsel van de tijd overhouden. Dat zijn we namelijk zelf."

Harry Mulisch
Nederlands schrijver (1927 - 2010)

Welkom op mijn site

Mijn naam is Janine Beyers, sinds 1974 rijksgediplomeerd uurwerkhersteller. U kunt bij mij terecht voor vakkundige restauraties, reparaties en voor het schoonmaken en afstellen van klokken. In mijn atelier wordt uw uurwerk volledig nagekeken en gerepareerd. Hierdoor zal uw klok haar taak om de juiste tijd aan te geven weer in volle glorie kunnen verrichten.

Pendules beleefden hun bloeiperiode in de 18de en 19de eeuw. Alleen al van de Franse pendule bestaan onnoemelijk veel uitvoeringen. Vaak vuurvergulde beeltenissen van vrouwen of jongelingen, jachttaferelen, barok uitvoeringen in marmer. En wie kent ze niet, de nu als
art nouveau bekendstaande houten kastjes met een >> prachtige gongklank die door de ronde bouw van de kast de klank versterken?
Tafelpendules hebben meestal een maandstand en bel. Ze zijn niet uitgevoerd met een slinger maar met een zogenaamdezweefbalans. Deze constructie is bij het verplaatsen handiger want de overbrenging op het ankerrad kan zo niet uit balans raken. Een slinger moet je eerst verwijderen als je de klok wilt verplaatsen. Bovendien zijn de klokken met balans


goed af te regelen en ze bezitten een grote nauwkeurigheid. Pendules zijn altijd uitgerust met veren als aandrijving.